Verwarmen en koelen
CV-ketels, radiatoren, vloerverwarming, warmtepompen
Derks-Diepenbroek adviseert u graag over de mogelijkheden voor aanleg, reparatie, renovatie en uitbreiding van uw installatie,
levering en montage van CV-ketels, vloerverwarming en radiatoren, regelingen, warmtapwatervoorzieningen en warmtepompen.
Om het aantal ongelukken door koolmonoxide terug te dringen, mogen werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties vanaf 1 april 2023 alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn.
De monteurs van Derks-Diepenbroek zijn in het bezit van een Bewijs van Vakmanschap CO (koolmonoxide preventie) en Derks-Diepenbroek van het certificaat BRL 6000-25. Jaarlijks wordt getoetst of wij nog aan de eisen voldoen.
Bij aanschaf van een nieuwe CV-ketel is het belangrijk een goede keuze te maken. Daarnaast is het ook raadzaam de mogelijkheden voor regelingen te bekijken. Wij helpen u graag op weg met onafhankelijke adviezen, berekening van vermogen/capaciteit en prijsinformatie.
Een verwarmingsinstallatie bestaat uit verschillende elementen, waarbij onderhoud noodzakelijk is om de levensduur te
verlengen en de kans op storingen te verkleinen. Als erkend installateur stellen wij met hoogwaardige en gekalibreerde meetinstrumenten uw CV-ketel
zo optimaal mogelijk af.
Het verwarmen door middel van radiatoren zorgt ervoor dat een ruimte snel van temperatuur kan veranderen. Radiatoren zijn in allerlei varianten te verkrijgen: geprofileerd of vlak, horizontaal of verticaal. Voor élke vorm en stijl van interieur kunnen wij u een vrijblijvende aanbieding doen.
De Mitsubishi Electric warmtepompen Ecodan lucht/water-warmtepomp is als combiwarmtepomp een zeer geschikt alternatief voor de traditionele CV-ketel. Dankzij de geavanceerde flashinjectie en de nieuwste efficiënte compressor levert de warmtepomp door gebruik van R32 warm water tot een temperatuur van 60 °C met een beter behoud van vermogen bij lage buitentemperaturen tot -25 °C. Hiermee is de Ecodan het enige warmtepompsysteem in de markt dat geen gebruik maakt van een energieverslindende elektrische naverwarming.
De brine/water bodemwarmtepompen van alpha innotec gebruiken aardwarmte voor duurzame verwarming, warm tapwaterbereiding en koeling. Alpha innotec heeft een warmtepomp voor elke situatie: van woonhuis tot grootschalig utiliteitsproject. Via een collectieve of individueel gesloten bodemwarmtewisselaar van Nathan Projects, wordt de opgeslagen energie uit de bodem onttrokken en ingezet voor een constant en comfortabel woon- of werkklimaat.
Een veel voorkomende techniek voor het aanbrengen van vloerverwarming is frezen in de vloer. Cementvloeren, anhydriet, beton of tegels zijn de meest geschikte vloeren om in te frezen. De sleuven die worden gefreesd zijn 17 mm diep, waardoor de slang vlak onder het vloeroppervlak komt te liggen en de vloer zeer snel opwarmt. De aanvoer- en afvoerslang worden in een slakkenhuispatroon naast elkaar gelegd. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.
Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of infrezen niet mogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerd staalnet. Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie (zonder isolatiewaarde) aangebracht om warmteverlies naar beneden zoveel mogelijk tegen te gaan.
De randen worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingsslang wordt bevestigd. Het aanbrengen van extra isolatie onder de reflectiefolie behoort tot de mogelijkheden.
Om de levensduur te verlengen en de kans op storingen te verkleinen, is het noodzakelijk om onderhoud uit te laten voeren op uw installatie.
De voordelen op een rij:
Voor een aantrekkelijk onderhoudscontract kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.