Riolering

Binnenriolering, buitenriolering en hemelwaterafvoersystemen

Riolering- en hemelwaterafvoersystemen

Onze installatiemonteurs verzorgen de aanleg, het onderhoud en herstel van binnen- en buitenriolering en hemelwaterafvoersystemen.

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van riolering in kruipruimtes, leidingkokers, wanden en dekvloeren.

De dimensionering van de buizen is afhankelijk van de hoeveelheid sanitair en gelijktijdigheid in uw woning/pand. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de hiervoor geldende voorschriften en kunnen een probleemloze installatie aanleggen.

Bij traditioneel afwateren van daken stroomt het water door de zwaartekracht en eventueel een afschot naar en door de regenpijp en vervolgens naar de riolering.

Het is ook mogelijk het water via het pluvia-systeem af te voeren: Door kleinere diameters van het systeem in combinatie met de Geberit Pluvia afvoertrechters ontstaat volvulling, waardoor er in de verticale leidingen een onderdruk ontstaat, die ervoor zorgt dat het water als het ware van het dak wordt ‘gezogen’.
Voordelen van het pluvia-systeem, vooral voor gebouwen met platte daken, zijn de kleinere buisdiameters, geen noodzakelijk afschot, minder benodigde afvoerpunten benodigd, eventueel geen zichtbare afvoerpijpen aan de buitenzijde.

In veel bestaande situaties worden vuilwater en hemelwater nog gezamenlijk afgevoerd via zogenaamde gemengde rioolstelsels naar rioolwaterzuiveringsinstallaties.
In nieuwe woonwijken streeft het waterschap naar gescheiden rioleringssystemen:  het schone hemelwater komt in de sloten terecht en alleen het vuilwater in de riolering.
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend informatie opvragen via onze contactpagina.

Storing of lekkage

Voor een CV-storing, waterleidinglekkage of daklekkage kunt u ons bereiken op