Mechanische ventilatie

Een optimaal binnenklimaat door mechanische ventilatie of warmteterugwinning

Ventilatie

Voor frisse en gezonde binnenlucht dient er constant luchtverversing plaats te vinden.
Bij gebrek aan ventilatie neemt de luchtvochtigheid toe, waardoor schimmels en huisstofmijt kunnen ontstaan, wat weer kan leiden tot gezondheidsklachten.
Bij nieuwbouwwoningen en grote verbouwingen is een ventilatiesysteem verplicht.

Mechanische ventilatie

Met mechanische ventilatie (natuurlijke toevoer, mechanische afvoer) wordt een basis gelegd voor een optimaal binnenklimaat door continue luchtverversing. Met de toevoeging van vraaggestuurde ventilatie wordt op het gebied van comfort een hoog niveau bereikt. Er wordt namelijk automatisch geventileerd op basis van CO2, en/of vocht en aanwezigheid.
De stille en energiezuinige gelijkstroommotoren van de ventilatie-units bieden een laag elektra verbruik (ruim 16% besparing per jaar) ten opzichte van wisselstroommotoren en zijn minder onderhevig aan slijtage. De nieuwste technieken maken het mogelijk de units toe te passen in combinatie met bijvoorbeeld een centraal luchtverdeelsysteem.

WTW (Warmteterugwinning)

Met ventilatie met warmteterugwinning (WTW ventilatie) wordt net zoveel verse lucht toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Verse lucht wordt toegevoerd in woon- en slaapkamers en gebruikte lucht wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Doordat de luchtstromen mechanisch worden geregeld, wordt een continue luchtverversing gegarandeerd. In meer luchtdichte woningen is goede ventilatie van wezenlijk belang. Een goede luchtkwaliteit levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde en prettige leefomgeving voor de bewoners. De toevoeging van warmteterugwinning maakt het bovendien erg energiezuinig.
WTW is toepasbaar in zowel nieuwbouw als bestaande bouw en met verschillende luchtcapaciteiten (range beschikbaar tot 600 m3/h). De nieuwste technieken maken het mogelijk de units toe te passen in combinatie met diverse bedieningen en/of via een applicatie. Verder mogelijk uit te breiden met centrale luchtverdeling of filter-oplossingen voor fijnstof.

Voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen via de gegevens op onze contactpagina.

Storing of lekkage

Voor een CV-storing, waterleidinglekkage of daklekkage kunt u ons bereiken op